Nuntă cu bujori, emoții și lacrimi de fericire

de | mart. 18, 2022 | Evenimente | 0 comentarii

Claudiu & Ioana

Iunie, 2021 

Despre Claudiu și Ioana sau mirii îmbujorați, așa cum i-am înregistrat în grupul nostru de comunicare, vom povesti în acest articol și despre evenimentul lor plin de emoție și niscaiva lacrimi de bucurie adunate-n colțul ochiului. Nu știu daca v-am zis vreodată, dar eu de foarte multe ori scriu după instinct și inimă, amestec niște sentimente care-mi dau un soi de amețeală favorabilă și nici că știu a urma pașii sau tehnica corectă de a pune emoțiile în cuvinte, motiv pentru care sper să nu devin (extrem) de incoerentă în ceea ce transmit. 

Scriu pentru că iubesc oamenii, sunt fascinată de poveștile de iubire, de acele detaliile care fac diferența și de cele mai multe ori ajung la concluzia că floristul nu lucrează doar cu bugete, flori, sârme, materie primă sau exceluri – floristul are de fapt o sensibilitate aparte și-o inimă blândă, dedică timp, energie, talent, atenție tuturor aranjamentelor pe care le creează. Poate că uneori prea sunt cu emoțiile-n sacoșă dar partea aceasta există și fără ea nu am reuși să facem lucrurile așa. Desigur că avem și latura noastră de lup, în care urlăm de nesomn, de stres și dureri de spate dar aceasta-i altă mâncare de pește, despre care vom vorbi într-o altă ordine de idei.

(Ioana, Claudiu, știu că acum citiți aceste rânduri, scuze că am acaparat articolul cu alte mențiuni lacrimogene, mă opresc aici cu ele și m-apuc a scrie doar despre voi).

Ne-am cunoscut în anul 2019 și urma să organizăm nunta în următorul an, care după cum deja știm, a venit la pachet cu un soi de neliniști și amânări de planuri, astfel încât s-a luat decizia de a muta evenimentul pentru anul 2021. Un întreg proces de remontare a tuturor prestatorilor de servicii și idei care nu se mai regăseau în discuția inițială, dar care au dus către cele mai bune și înțelepte decizii (aici vă zic sigur că legile Universului funcționează, cu cât mirii se detașează de griji, gânduri și alte neplăceri cauzate de diferite evenimente, cu atât lucrurile se așază în cel mai bun mod posibil pentru ei. Nu aș vrea să acaparez postarea despre greutățile și deciziile prin care au fost nevoiți să treacă privind pandemia și alegerea noii date, dar ce pot să spun este că mereu au ales privindu-se în ochi și ținându-se de mână. O bucurie!)

Bujorul a fost vedeta evenimentului, fiind floarea de legătură care s-a regăsit peste tot în decor, începând cu florile oficiale și până la aranjamentele florale de la restaurant. 

Am creat o zonă de intrare în restaurant unde ne-am folosit de mesajul lor preferat inscripționat pe un cadru de lemn “Dragostea nu face Pământul să se învârtă, ea face ca drumul să merite osteneala”, mesaj care a întâmpinat oaspeții înainte ca aceștia să intre în locație. 

Pentru centerpieces am ales varianta de aranjament la baza mesei, cu flori care să creeze senzația de câmp, libertate și natură, bujori roz pal și corai, viburnum, mușetel, trandafiri de grădină – cromatica lor fiind ligh deoarece sala era creată din multe tonuri de albastru și am vrut să evităm un contrast nefavorabil de culori. 

Pentru masa de prezidiu am ales același mixt de flori, unde am adus un strop de mai multă culoare prin alegerea voalurilor de satin, aranjamentele florale fiind lucrate atât pe burete cât și în tehnica kenzan (o perie metalică grea, care se folosește în mod tradițional în Ikebana, acesta se plasează într-un vas cu apă la baza acestuia, iar florile se înfig în acești peri și se fixează temeinic)  tocmai pentru a merge pe aceeași linie fluidă pe care am respectat-o de la început. 

Nunta a avut loc exact în prima zi după încheierea restricțiilor aștfel încât a fost o zi despre dor, familie și iubire. Am simțit asta în fiecare gest, în emoțiile și ochii lor. 

Mai jos, vă las câteva fotografii care să asorteze aceste cuvinte în cel mai potrivit mod posibil. 

Dragilor, vă sunt recunoascătoare pentru că v-am cunoscut, pentru relația de prietenie pe care am construit-o pe parcursul acestor ani și imi doresc să aveți parte în viață de tot ceea ce ați reușit să îmi transmiteți și mie: înțelegere, odihnă în priviri și iubire!

Cu drag, despre voi, 

Andreea

0 Comentarii