Florile și oamenii – poveste

de | feb. 9, 2022 | Evenimente | 0 comentarii

Astăzi îmi iau o cană de cafea cu lapte, pornesc playlistul cu Karen Souza, aprind o lumânare parfumată cu miros de bujor sălbatic și aș vrea să-ți povestesc puțin despre perioada care urmează – Valentine’s Day și 01-08 Martie. 

Prima oprire – Valentine’s Day 

Am observat că internetul este plin de cadouri nenumărate, fotografii și tot soiul de informații sau sugestii care mai de care mai apetisante, despre cum să îți surprinzi iubitul în trei pași simpli sau ce cadouri romantice poți cumpăra pentru ea. Well, un soi de talmeș-balmeș de activități și opțiuni care mai de care, dar aș vrea să-mi opresc aici gândurile și să-ți povestesc puțin despre florile naturale, cele care însoțesc de obicei un cadou achiziționat pentru orice tip de eveniment. Astăzi-pur și simplu, de Valentine’s Day sau Dragobete. 

Sunt florist și toată iubirea mea pentru flori a pornit dintr-o dorință de bucurie interioară pe care o regăseam în mine de fiecare dată când primeam și eu, la rândul meu, o floare. Îmi amintesc și acum momentele de bucurie, de la emoția finalizării clasei întâi când primeam toți o garoafă pe scenă până la inima bătându-mi cu putere datorită trandafirului primit în dar la prima întâlnire – toate au avut alături cel puțin o floare. 

Ceea ce înseamnă că fiecare fir, fiecare buchet țesut, fiecare podoabă sau fiecare aranjament este, mai presus de orice, o poveste. Prima iubire-poveste sau primul sărut-poveste, primul-noi sau primul-da, primul-răsărit împreună, dorul de mamă, de casă, celebrarea căsătoriei, a prieteniei sau pur și simplu pentru că azi te iubesc. Sunt atât de multe povești spuse și nespuse în spatele unui buchet de flori, a vocii din spatele telefonului care ne sună pentru o comandă sau a oamenilor care întind mâna spre a ne mulțumi pentru brațul de flori primit.

Suntem oameni-poveste și este atât de simplu să poți aduce un strop de emoție printr-un simplu gest de dăruire. Fiecare floare povestește despre oameni, despre lumi, despre cum suntem și cum am putea fi. Mai mult decât atât, fiecare floare caută în noi și ne zâmbește, pune cărămizi la modul în care ne înțelegem pe noi și ne trăim viața – frumos, cu bucurie și în suficiență. 

De aceea, recomandarea mea pentru tine este să alegi înțelept atunci când vine vorba despre flori. Scriu aici cu drag și din respect pentru ele pentru că le iubesc și le admir în fiecare zi, ne spunem tot soiul de bucurii și glume, însoțim povești de dimineață și povești de seară. Cred cu tărie că buchetele de flori sunt frumoase datorită tipului de floare și al alegerii cromatice armonioase de culori și tonuri, prinse simplu cu o panglică de mătase sau de satin, care lasă florile să se fie vizibile, admirate în toată frumusețea și splendoarea lor. 

Acum, de Valentines Day sau Dragobete, fie că vreți să luați sau nu un dar pentru iubit/iubită, soț/soție sau prieten/prietenă, cred că cel mai important este să petreceți această zi așa cum vă vine vouă cel mai bine, fără presiune, în tihna timpului petrecut împreună și firesc. Poate încercați un dans desculț prin casă, un plan de vacanță și-o prăjitură delicioasă. 

Și domnilor, dacă vreți să oferiți flori femeilor din viața voastră nu uitați că noi suntem de fapt niște suflete cu spirit jucăuș, percepție fină și avem o capacitate extraordinară de dăruire. Poate vreți să le oferiți un braț de fori simple, florile de câmp sau de sezon – vor fi mereu cadouri inspirate. Florile nu trebuie să “explodeze” ca să fie apreciate, nu trebuiesc înghesuite-n folii de plastic să pară mai altfel și nici nu le oferim pentru că „trebuie”. 

A scris cu drag de flori și oameni,

Andreea 

0 Comentarii