Despre buchetul de mireasă

de | apr. 29, 2022 | Evenimente | 0 comentarii

Inspirată fiind de toate discuțiile pe care le-am avut de-a lungul timpului cu viitoarele mirese și de faptul că în spatele oricărei conversații pe care o port cu acestea se află de fapt un munte de emoții, energii și bucurii interioare, m-am gândit să povestesc mai în detaliu despre piesele de puzzle din spatele unui eveniment reușit. 

Astăzi, povestim despre buchetul de mireasă. Vă scriu cu același gând cu care vă și vorbesc în cadrul întâlnirilor noastre și anume că, înainte de orice decizie privind decorul sau aranjamentele florale, trebuie să vă gândiți că evenimentul este în primul rând despre voi. 

Buchetul de mireasă este un accesoriu nelipsit pentru mirese și trebuie ales după mai multe criterii – în funcție de tema nunții, de tipul rochiei, de personalitate și de locația în care va avea loc marele eveniment. Dar, înainte de toate aceste aspecte cred că cel mai important este să îți găsești floristul cu care să rezonezi atât din punct de vedere profesional dar și personal. Eu cred foarte mult în chimia dintre oameni și consider că este foarte important, înainte de orice, să lucrezi cu suflete cu care rezonezi.

De asemenea, este foarte importantă și flexibilitatea ambelor părți pentru că, pe măsura ce discuțiile vor avansa ne vom convinge de faptul că, cel mai importante lucruri sunt emoțiile și trăirile voastre, esența acelui zâmbet din ziua evenimentului. Și o mică paranteză, ar fi minunat să poți exersa adaptabilitatea și să lași floristul să creeze în propria lui viziune, după ce ați stabilit împreună detaliile principale legate de cromatică, tipul de flori sau tematică. Vă garantez faptul că doi floriști nu vor executa niciodată același buchet chiar dacă au același număr de flori, cu aceeași cromatică. Aici intervine frumusețea creației și amprenta personală, mai ales că floristica este un domeniu unde creația în sine este un joc frumos, o aventură. 

Astăzi povestim despre cele mai cerute buchete de mireasă: tip hand-tied, cascadă și rotund.

Buchetul de tip hand-tied

Ce este?

Buchetul de tip hand-tied sau legat manual este cel mai  popular buchet pentru că amestecă acea estetică relaxată și sălbatică pe care atâtea mirese o caută în buchetul lor. El este legat manual cu diverse panglici sau sfoară, cu tulpinile rămase afișate în partea de jos pentru acea senzație de „flori proaspete culese”. Sunt de obicei pline de o varietate atât de flori, cât și de verdeață și sunt menite să se simtă mai puțin strânse și „mai libere” decât buchetele de mireasă rotunde tipice.

Cui i se potrivește acest tip de buchet?

Miresele care caută ceva sălbatic, liber și inspirat de boho vor adora un buchet hand-tied. Ele se potrivesc persoanelor boeme, cu nunți organizate într-o grădină sau pădure, în aer liber. Dacă vrei ceva care să pară organic și proaspăt ales, un buchet de mireasă hand-tied este pentru tine.

Buchetul de tip cascadă

(sursa foto: Pinterest)

Ce este?

Buchetele de mireasă în cascadă sunt exact așa cum sună – aranjamente care au forma unei cascade. 

Cui i se potrivește?

Te consideri o persoană boemă și visătoare? Atunci un buchet de mireasă în cascadă este pentru tine. Forma de cascadă este super feminină și ca de basm, așa că sunt perfecte pentru nunți fermecătoare în grădină, nunți uimitoare în săli mari și nunți clasice de catedrală. 

Lucruri de luat în considerare

Buchetele de mireasă în cascadă sunt o bucurie vizuală în sine, așa că de obicei acest tip de buchet se potrivește unui look de mireasă simplu, cu o rochie de mireasă fără prea multe detalii sau inserții aplicate. 

Buchetul de mireasă rotund 

Ce este?

Buchetele de mireasă rotunde sunt…rotunde 😊.  Ele sunt create de obicei dintr-un singur tip de flori (sau diferite tipuri de flori într-o singură culoare) aranjate într-o cupolă perfectă. Tulpinile sunt de obicei înfășurate strâns cu o panglică de mătase sau voal.

Cine va purta acest tip de buchet?

Cauți cel mai atemporal și elegant buchet dintre toate stilurile de buchet de mireasă? Asta este. Buchetele rotunde de mireasă au fost populare la nunți de ani de zile și nu cred că se vor demoda vreodată.

Lucruri de luat în considerare

Un buchet rotund este un adevărat clasic, așa că cel mai important este ca el să se potrivească cu estetica generală a nunții tale. Nu se potrivesc la fel de bine cu nunți super moderne, jucăușe sau boho.

Ce cred că este important de menționat este că buchetele rotunde sunt armonioase atunci când sunt monocromatice sau create dintr-un singur tip de floare. De asemenea, arată cel mai bine păstrate la o dimensiune moderată până la mică, așa că dacă visezi la un buchet masiv și luxuriant, s-ar putea să vrei să iei în considerare stilul hand-tied sau cascadă. 

To be continued…

0 Comentarii