Fie că ai primit în dar un buchet de flori proaspăt, fie că ți-ai achiziționat singură un buchet de flori de la colțul blocului – este foarte important să știi cum să îl îngrijești astfel încât să te poți bucura cât mai mult timp de el.

Ce facem atunci când primim un buchet de flori? Cum îngrijim florile naturale astfel încât durata de supraviețuire să fie cât mai mare? Cum le condiționăm? Cum le arătăm că le iubim și le apreciem? Este foarte simplu să facem toate acestea, astfel că atunci când primești un buchet de flori trebuie să ai în vedere următoarele:

  • Asigură-te că vaza în care pui florile este curată și spălată, astfel veți evita ca bacteriile/praful să intre în contact cu florile
  • Sfatul meu este să eliberezi florile de orice ambalaj și să le lași să respire libere în vază
  • Tăie tijele florilor cu un cuțit sau un cutter, foarte bine ascuțit. Evită tăierea tijei cu foarfeca, cleștele sau orice alta ustensilă similară deoarece acestea le pot strivi și pot închide toate canalele de comunicare ale florii.
  • Tăie florile la un unghi de 45 grade (evită să le tai în unghi drept). De ce este indicat (aș spune chiar că este un pas obligatoriu) să faceți asta? Pentru că florile au și ele niște canale circulare și este foarte important ca absorbția apei sa fie cât mai mare, astfel hidratându-se în mod corect. Plus că, foarfeca poate strivi tija florii și nu ne dorim asta
  • Pune florile în apă imediat după ce le-ați tăiat tija pentru a evita cicatrizarea tăieturilor
  • Foarte important este să schimbam apa zilnic. Nu pune apă foarte rece, păstrează un echilibru între temperatura din casă și apa pe care o pui în vază
  • Cel puțin o dată la două zile, taie minim 1 cm din tijă pentru o hidratare corectă
  • Îndepărtează treptat frunzele de pe tijele florilor. Explicația acestui truc este că, îndepărtând frunzele, hidratarea florilor se va face mult mai rapid. Apa se oprește mai întâi să hidrateze frunzele, apoi floarea. Cu cât avem mai puține frunze, cu atât ajutăm floarea să rămână mai mult timp în viață.

Și-acum, că știi cum poți să îți întreții florile îți doresc să te bucuri de ele cât mai mult timp și să-ți facă zilele cât mai frumoase.  Pentru mine, startul unei zile începe cu o îmbrățișare discretă a florilor, amestecată cu mirosul rece al unei dimineți și al cafelei prajite. Dacă mai pun și-un strop de soare pe care-l fur timid în timp ce sorb cafeaua, pot crede în taina unei zile care să ma mulțumească pe deplin.

 

Îți doresc o zi cu tihnă, flori și iubire!

Cu drag,

Andreea